Meng de couscous met de ras el hanout in een kom. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.
2
Smeer de puntpaprika’s rondom in met 2 el olie (per 4 personen). Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de paprika’s 10-15 min. tot zacht en licht geblakerd. Keer regelmatig en laat afkoelen. Snijd ondertussen de grillkaas in plakjes en schep om met een ½ el olie (per 4 personen). Gril 5 min., keer halverwege.
3
Verwijder de pitjes van de gekonfijte citroen. Pel de knoflook. Doe de gekonfijte citroen, knoflook, witte wijnazijn en de overige olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
4
Verwijder de zaadlijsten van de gegrilde paprika en scheur in de lengte in repen van 1 cm. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Schep de paprika, avocado, spinazie en grillkaas om met de helft van de dressing. Breng op smaak met peper. Schep de couscous om met de rest van de dressing en ⅔ van het groentemengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en verdeel de rest van het groentemengsel en de granaatappelpitjes erover.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.