Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Ingrediënten
12 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en sjalot aan en voeg de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het water over de erwten en gaar in 3 min. op laag vuur.
2
Rol het hartige taartdeeg (zonder bakpapier er tussen) zo strak mogelijk op tot een compacte rol. Pak de rol in met huishoudfolie en laat 10 min. rusten in de koelkast.
3
Duw de erwten in de pan met een pollepel plat en schep in een kom. Snijd de helft van de munt fijn en roer door de warme erwten. Breek de helft van de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel door de erwten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer deze samen met de ricotta door de erwten heen.
4
Haal het taartdeeg uit de koelkast en snijd in stukken van 2 cm dik. Rol het deeg met een deegroller tot er een dunne cirkel ontstaat. Leg in het midden van de cirkel 1 el vulling. Vouw de randen naar elkaar toe tot er een halve cirkel ontstaat. Duw de randen dicht met een vork. Kluts de andere helft van de eieren en smeer de buitenkant van het deeg in met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.
5
Maak ondertussen de dip. Snijd de overige munt fijn en meng deze met de yoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, zout en peper.
6
Serveer de knapperige deeghapjes warm met de yoghurt-muntdip.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.