Print opties

Sluiten

Knapperige dynamite garnalen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Maak eerst de saus. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Pel de knoflook en rasp met een fijne rasp. Meng de limoenrasp, het limoensap en de knoflook met de mayonaise, sriracha, zoete chilisaus en honing en breng op smaak met zout. Zet apart.
2
Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een tweede diep bord en meng in een derde diep bord het panko broodruim met het knoflookpoeder, de chilivlokken en wat peper en zout.
3
Wentel de garnalen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het broodkruim. Duw stevig aan.
4
Verhit de neutrale olie in een grote pan met dikke bodem, tot ongeveer 180°C. Dit kun je controleren met een keukenthermometer. Heb je geen keukenthermometer? Dan kun je ook een houten lepel in de hete olie zetten. Begint de olie rondom de lepel te bruisen? Dan is de olie heet genoeg.
5
Frituur de garnalen 3-4 min., tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6
Trek de bladeren van het kropje baby romaine en verdeel over de bordjes. Leg daar de knapperige garnalen op en schep de saus erover.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.