Print opties

Sluiten

Knoflookchips van flatbread met zelfgemaakte baba ganoush

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 5min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer met een kwast de Libanese broden in met ½ van de olijfolie en bestrooi met 2/3 van de Verstegen Knoflook. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 min. in oven totdat de broden goudbruin kleuren. Laat afkoelen en breek vervolgens in stukken.
2
Prik de aubergines in met een vork. Smeer de aubergines en de bol knoflook in met de overige olijfolie. Wikkel beide aubergines en de bol knoflook apart in met aluminiumfolie. Plaats in een ovenschaal en zet 1 uur in de oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
3
Haal de knoflook en aubergines uit de folie. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en knijp 4 tenen uit de bol knoflook. Meng met de tahin, sap van ½ van de citroen, paprikapoeder, komijn, peper en het zout in een keukenmachine tot een gladde baba ganoush.
4
Schenk de baba ganoush in een kom en maak af met extra vergine olijfolie, ½ van de munt en de overige Verstegen Knoflook. Halveer de overige citroen.
5
Plaats de kom baba ganoush samen met de knoflookchips op een bord. Garneer met de overige munt en citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.