kokosrijst met kipsate
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Kokosrijst is een gemakkelijke en lekkere variatie op gewone rijst. De witte rijst wordt in kokosmelk geweekt of gekookt wat ervoor zorgt dat de rijst een frisse kokossmaak krijgt. Samen met kip, groenten en pindasaus is dit een erg smaakvol gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de kippendijen in blokjes en leg in een schaal. Voeg de ketjap, honing en het knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat 10 min. marineren.
2
Voeg het water, de kokosmelk en rijst toe aan een pan. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en het vuur laag zodra het geheel kookt. Kook de rijst in 8 à 10 min. gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten met de deksel erop.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in de marinade gaar.
4
Verhit de overige olijfolie in een wokpan en voeg de roerbakgroenten, chilisaus en sojasaus toe. Wok de groenten in ongeveer 5 min. beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpan.
6
Verdeel de kokosrijst, kip en roerbakgroenten over 2 borden. Garneer met de pindasaus en gebakken uitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via