kokosrijst met kipsate
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de kippendijen in blokjes en leg in een schaal. Voeg de ketjap, honing en het knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat 10 min. marineren.
2
Voeg het water, de kokosmelk en rijst toe aan een pan. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en het vuur laag zodra het geheel kookt. Kook de rijst in 8 à 10 min. gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten met de deksel erop.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in de marinade gaar.
4
Verhit de overige olijfolie in een wokpan en voeg de roerbakgroenten, chilisaus en sojasaus toe. Wok de groenten in ongeveer 5 min. beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpan.
6
Verdeel de kokosrijst, kip en roerbakgroenten over 2 borden. Garneer met de pindasaus en gebakken uitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Chinees
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Groenten
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via