kokosrijst met kipsate
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Kokosrijst is een gemakkelijke en lekkere variatie op gewone rijst. De witte rijst wordt in kokosmelk geweekt of gekookt wat ervoor zorgt dat de rijst een frisse kokossmaak krijgt. Samen met kip, groenten en pindasaus is dit een erg smaakvol gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de kippendijen in blokjes en leg in een schaal. Voeg de ketjap, honing en het knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat 10 min. marineren.
2
Voeg het water, de kokosmelk en rijst toe aan een pan. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en het vuur laag zodra het geheel kookt. Kook de rijst in 8 à 10 min. gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten met de deksel erop.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in de marinade gaar.
4
Verhit de overige olijfolie in een wokpan en voeg de roerbakgroenten, chilisaus en sojasaus toe. Wok de groenten in ongeveer 5 min. beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpan.
6
Verdeel de kokosrijst, kip en roerbakgroenten over 2 borden. Garneer met de pindasaus en gebakken uitjes.

Tip: voor andere rijst variatie, ontdek onze risotto recepten!

Wat eet je bij een kipsaté?

Wat we allemaal waarschijnlijk wel kennen en zeker een aanrader is bij kipsaté, is de pindasaus. Verder is het erg lekker om rijst te eten bij kipsaté. Qua groenten zijn roergebakken snijboontjes erg goed of bijvoorbeeld wokgroenten.

Hoe lang moet de kipsaté bakken voordat het gaar is?

Voordat je begint met het bakken van de kipsaté is het belangrijk dat je de grillpan of koekenpan op het vuur zet met daarin olijfolie zonnebloemolie. Vervolgens kun je de kipsaté gaar bakken, dit duurt ongeveer 8 minuten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via