Print opties

Sluiten

Kokosrijst met kipsaté en roerbakgroente

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kippendijen in blokjes en leg in een schaal. Voeg de ketjap, honing en het knoflookpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat 10 min. marineren.
2
Voeg het water, de kokosmelk en rijst toe aan een pan. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en het vuur laag zodra het geheel kookt. Kook de rijst in 8 à 10 min. gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten met de deksel erop.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak de kip in de marinade gaar.
4
Verhit de overige olijfolie in een wokpan en voeg de roerbakgroenten, chilisaus en sojasaus toe. Wok de groenten in ongeveer 5 min. beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpan.
6
Verdeel de kokosrijst, kip en roerbakgroenten over 2 borden. Garneer met de pindasaus en gebakken uitjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.