Snijd de riblappen in blokken van 2 cm. Verwijder de schil en zaden van de flespompoen en snijd in blokken van 3 cm. Pel en snijd de ui fijn.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de riblappen in 4 min. rondom bruin, voeg de ui en pompoen toe en bak nog 3 min.
3
Meng ondertussen de runderbouillontabletten met het water. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, rozemarijn en gedroogde pruimen toe aan de pan en roer door.
4
Blus het vlees af met de runderbouillon. Stoof gedurende 3 uur op laag vuur, met de deksel op de pan, tot het vlees gaar is en uit elkaar valt. Zorg dat het vlees niet droog komt te staan.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Verdeel wanneer de stoof nog 20 min. moet de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat 20 min. in de oven. Verwijder ondertussen de kaneelstokjes, kruidnagels en rozemarijn uit de stoof.
6
Serveer de runderstoof met de aardappelpartjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.