Print opties

Sluiten

Kruimelvlaai

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Mix ⅔ van de bloem met 60 gr kristalsuiker, het bakpoeder en het zout door elkaar. Snijd ⅔ van de roomboter in blokjes en voeg toe. Wrijf de ingrediënten met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en blijf kneden tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
2
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet kookt. Haal van het vuur. Mix in een andere 60 gr kristalsuiker met de maïzena en eidooiers door elkaar. Schenk een beetje melk bij het mengsel en klop met een garde. Voeg dit maïzena mengsel toe aan de pan met melk. Blijf roeren tot het een puddingdikte heeft en roer het vanille-extract erdoor. Laat de pudding 30 min. afkoelen op het aanrecht.
3
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een cirkel die net iets groter is dan je quichevorm. Bekleed een ingevette quichevorm met bakpapier en bekleed de bodem en randen van de quichevorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en giet de pudding erin. Verdeel evenredig.
4
Meng de overige bloem met de overige kristalsuiker en roomboter tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de pudding en schuif de taart voor 30 min. in de oven totdat hij goudbruin kleurt. Laat de taart helemaal afkoelen in de bakvorm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.