Print opties

Sluiten

Lam met hasselback aardappelen en salade

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Was de krieltjes en kook ze 15 min.
2
Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak de helft grof. Pluk de blaadjes van de peterselie en munt. Maak de salsa verde door in een keukenmachine of vijzel de limoenrasp, limoensap, de grof gehakte knoflook, de helft van de honing, 2/3 van de peterselie, de munt en peper en zout te mixen tot een gladde salsa. Indien te droog, voeg een klein beetje water toe.
3
Giet de krieltjes af en keep voorzichtig in door kleine sneetjes te maken tot halverwege de krieltjes. Leg de krieltjes met de inkepingen naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en bestrooi met zout. Pers de achtergehouden knoflook boven de krieltjes uit, hussel door elkaar en bak in 15 min. tot ze mooi goudbruin kleuren.
4
Snijd de cherrytomaten doormidden en leg in een schaal. Pel en snijd de rode ui zo fijn mogelijk en voeg toe aan de tomaten. Snijd de achtergehouden peterselie fijn en voeg toe aan de salade. Breng de salade op smaak met de rode wijnazijn, de overige olijfolie extra vierge, de overige honing en peper en zout.
5
Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur. Bestrooi de lamskoteletjes aan beide kanten met peper en zout. Bak het lamsvlees circa 4 min. per kant.
6
Serveer de lamskoteletjes samen met de hasselback aardappelen, salsa verde en tomatensalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.