Print opties

Sluiten

Lasagne carbonara

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet de ovenschaal in met een beetje boter.
2
Verhit een pan op hoog vuur en bak de spekjes goudbruin zonder olie of boter. Haal de spekjes uit de pan, maar laat het vet in de pan. Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten. Pel de sjalot, snijd fijn en voeg toe aan de pan. Bak 2 min.
3
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee tot een roux. Blus af met de helft van het water en roer met een garde tot al het water is opgenomen. Voeg dan het overige water toe en roer opnieuw met de garde.
4
Voeg ⅔ van de Parmezaanse kaas samen met een flinke snuf peper en zout toe. Mix opnieuw met de garde. Roer ⅔ van de spekjes door de saus.
5
Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal en beleg met ¼ van de lasagnebladen en ⅕ van de Emmentaler. Herhaal tot de bladen op zijn. Eindig met een laag van de saus. Top af met de overige Parmezaanse kaas, de overige Emmentaler, de overige spekjes en een snuf zwarte peper. Schuif de ovenschaal voor 25 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
6
Hak de bieslook fijn en garneer de lasagne carbonara met de bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.