Print opties

Sluiten

Lasagne met rode biet en geitenkaas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de rode uien en ½ van de rode bieten grof. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
2
Schep de rode bieten, ui, tijm, geitenkaas, honing, zout en appelsap in een blender en maal tot een gladde massa. Zet apart.
3
Snijd de overige rode bieten in plakjes van ongeveer ½ cm. Hak de walnoten grof.
4
Smelt de boter en meng met de bloem. Laat het geheel een paar min. garen totdat er belletjes ontstaan. Voeg vervolgens de kookzuivel, het water en bouillonblokje toe. Roer goed door totdat er een gladde bechamelsaus ontstaat.
5
Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Verdeel 3 grote lepels van het bieten-geitenkaasmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Verdeel vervolgens nog een laag van het bieten-geitenkaasmengsel erover, gevolgd door de walnoten. Bedek weer met lasagnebladen.
6
Schep een laag bieten-geitenkaasmengsel op de lasagnebladen, gevold door ½ van de bechamelsaus. Leg hier plakjes rode biet overheen en bedek met lasagnebladen. Verdeel een laatste laag bieten-geitenkaasmengsel over de bladen, bedek weer met lasagnebladen en eindig met de overige bechamelsaus.
7
Verdeel het restje bieten-geitenkaasmengsel over de bovenkant en ‘swirl’ dit door de bechamelsaus met een satéprikker zodat er een mooi patroon ontstaat.
8
Bak de lasagne in 30 à 40 min. gaar in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.