Print opties

Sluiten

Linguine met gehaktballen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het rundergehakt met het ei en de Verstegen Mix voor Gehakt Italiaans tot een geheel en rol dit tot gehaktballen van 3 cm groot.
2
Snijd de champignons in plakken en snijd het desembrood in stukken van 3 cm.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een soeplepel kookvocht en giet af.
4
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Hak de krulpeterselie grof. Mix de citroensap en -rasp met het desembrood en de krulpeterselie tot een kruimelig pangrattato mengsel.
5
Meng ½ van de olijfolie door de pangrattato en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats dit 10 min. in de oven en bak het geheel krokant. Roer dit halverwege de baktijd door.
6
Verhit ½ van de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 10 min. goudbruin en gaar. Draai regelmatig om.
7
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak de champignons en tuinerwten 5 min. Voeg de spinazie, crème fraîche, het pasta kookvocht en de linguine toe. Roer dit door en breng op smaak met Verstegen Zwarte Peper en Verstegen Zeezout.
8
Verdeel de linguine pasta oven de borden en leg de gehaktballen erop. Garneer met de pangrattato en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.