Was de linzen. Maak de groenten schoon. Snijd de venkel in repen, de prei in ringen en de knolselderij en wortel in blokjes.
2
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd er 1 dunne plak af. Pers de rest van de sinaasappel uit. Snijd het plakje in vieren en houd apart.
3
Verwarm de olie in een soeppan en smoor de venkel en de prei zacht. Voeg de rest van de groenten, de linzen, het water en het stukje bouillontablet toe en kook de linzen in 15-20 min. gaar.
4
Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
5
Knip de koriander en de bieslook klein boven de yoghurt. Roer dit door elkaar.
6
Schep op iedere kom soep een lepel kruidenyoghurt en leg er een partje sinaasappel op.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.