Print opties

Sluiten

Marshmallow cheesecake met lemon curd

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
9u 0min
Totale tijd
10u 0min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de citroen met een dunschiller en bewaar de rest van de citroen. Snijd de witte schil zoveel mogelijk weg waar nodig. Zet de citroenschillen in een kleine steelpan net onder water, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Giet af, doe de citroenschillen terug in de pan, zet net onder water en kook nogmaals 10 min.
2
Giet de citroenschillen af en snijd in dunne reepjes. Breng ¾ van de kristalsuiker met het water aan de kook. Voeg de citroenschillen toe en kook 15 min. door op laag vuur. Giet af en verdeel de schillen op een stuk bakpapier, zorg dat de stukjes elkaar niet raken. Laat 10 tot 15 min. afkoelen en meng vervolgens met de overige kristalsuiker.
3
Smelt de roomboter op laag vuur. Maal de volkorenbiscuit fijn in een foodprocessor of blender. Meng de biscuit met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats de springvorm in de koelkast.
4
Verwarm 2/3 van de slagroom met 6/7 van de marshmallows op laag vuur. Klop de roomkaas los. Voeg het slagroom-marshmallowmengsel toe en roer goed door elkaar. Verdeel de helft van dit mengsel op de koekjesbodem.
5
Roer 100 gr lemon curd door het marshmallowmengsel. Giet dit mengsel in het midden van de eerste laag op de koekjesbodem. Voeg 150 gr lemon curd toe in het midden van de taart. Roer het geheel enkele malen door met een grote lepel of spatel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Plaats de taart in de koelkast en laat min. 8 uur opstijven.
6
Laat de gelatine weken in koud water. Pers het sap uit de citroen en verwarm in een kleine steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het citroensap. Roer goed door tot de gelatine is gesmolten en neem van het vuur. Voeg de overige lemon curd toe en roer goed door. Giet dit mengsel op de bovenkant van de taart en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
7
Verwarm de overige slagroom op laag vuur. Voeg enkele marshmallows toe en laat aan één kant licht smelten. Neem de marshmallows voorzichtig met een lepel of tang uit de slagroom en plaats op de taart. Herhaal met de rest van de marshmallows. Decoreer de taart met de konfijtte citroenschil.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.