Met dit recept voor kabeljauw in een kruidige tomatensaus met onder andere tomaatjes en olijven serveer je de zomer op je bord. De verschillende smaken uit de Mediterrane keuken komen hierin mooi samen: vis, tomaat, olijf en verschillende smaakmakers.
Italië, Griekenland, Spanje en Turkije zijn onder andere onderdeel van de Mediterrane keuken. Recepten uit deze veelzijdige keuken zijn favoriet bij velen, en wij begrijpen wel waarom! De Mediterrane keuken staat bekend om het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten én eenvoudige bereidingswijzen. Oftewel: less is more!
Er wordt veel gebruik gemaakt van verse groenten, zoals tomaten, paprika’s, aubergines en courgettes en ook wordt er vaak citroen of limoen toegevoegd aan Mediterrane gerechten om een lekker frisje toe te voegen. De Mediterrane keuken is niet voor niets één van de gezondste keukens ter wereld! Het recept voor Mediterrane kabeljauw is een prachtig voorbeeld van wat deze keuken te bieden heeft. Met veel groenten, verse kabeljauw en verschillende smaakmakers zet je binnen no time een overheerlijke maaltijd op tafel.
Een overheerlijk voorbeeld van een typisch Grieks gerecht is tomatenrijst. Deze tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen is geheel plantaardig, terwijl je dit helemaal niet door hebt. Tomatenrijst wordt in Griekenland vaak geserveerd als bijgerecht, maar wij kiezen ervoor om er een compleet hoofdgerecht van te maken. Een ander lekker én typisch Grieks gerecht is spanakopita. Wij serveren de spanakopita met een frisse salade. Spanakopita is een Griekse bladerdeegtaart die onder andere gevuld wordt met spinazie, feta en walnoten. Op en top Grieks!
Dol op de Italiaanse keuken? Maak dan eens deze gnocchi uit de oven met zwarte olijven, cherrytomaatjes en verse spinazie. Lekker, voedzaam én het kost je maar 10 minuutjes voorbereiding! Naast gnocchi kan je uiteraard ook genieten van een heerlijk pizza recept, pasta recept, lasagne recept of risotto recept.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment