Mediterrane Kabeljauw 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mediterrane kabeljauw

Met dit recept voor kabeljauw in een kruidige tomatensaus met onder andere tomaatjes en olijven serveer je de zomer op je bord. De verschillende smaken uit de Mediterrane keuken komen hierin mooi samen: vis, tomaat, olijf en verschillende smaakmakers.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mediterrane kabeljauw

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier.
2
Pel en hak de knoflook en sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de gekleurde tomaten toe en bak 5 min mee. Druk de tomaten plat met een vork en voeg de gezeefde tomaten toe. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Voeg de citroenrasp en -sap samen met een snuf peper en zout, de oregano en chilivlokken toe aan de pan. Mix door elkaar en laat 1 min. pruttelen.
3
Leg de kabeljauwfilets in de pan erbij samen met de rozemarijn en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. zachtjes bakken en draai de filets daarna om. Herhaal nog eens 5 min. Voeg de laatste 2 min. beide soorten olijven toe en breng het geheel eventueel extra op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de vis en groenten over de borden en serveer.

De Mediterrane keuken

Italië, Griekenland, Spanje en Turkije zijn onder andere onderdeel van de Mediterrane keuken. Recepten uit deze veelzijdige keuken zijn favoriet bij velen, en wij begrijpen wel waarom! De Mediterrane keuken staat bekend om het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten én eenvoudige bereidingswijzen. Oftewel: less is more!

Er wordt veel gebruik gemaakt van verse groenten, zoals tomaten, paprika’s, aubergines en courgettes en ook wordt er vaak citroen of limoen toegevoegd aan Mediterrane gerechten om een lekker frisje toe te voegen. De Mediterrane keuken is niet voor niets één van de gezondste keukens ter wereld! Het recept voor Mediterrane kabeljauw is een prachtig voorbeeld van wat deze keuken te bieden heeft. Met veel groenten, verse kabeljauw en verschillende smaakmakers zet je binnen no time een overheerlijke maaltijd op tafel.

Mediterrane recepten om je vingers bij af te likken

Een overheerlijk voorbeeld van een typisch Grieks gerecht is tomatenrijst. Deze tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen is geheel plantaardig, terwijl je dit helemaal niet door hebt. Tomatenrijst wordt in Griekenland vaak geserveerd als bijgerecht, maar wij kiezen ervoor om er een compleet hoofdgerecht van te maken. Een ander lekker én typisch Grieks gerecht is spanakopita. Wij serveren de spanakopita met een frisse salade. Spanakopita is een Griekse bladerdeegtaart die onder andere gevuld wordt met spinazie, feta en walnoten. Op en top Grieks!

Dol op de Italiaanse keuken? Maak dan eens deze gnocchi uit de oven met zwarte olijven, cherrytomaatjes en verse spinazie. Lekker, voedzaam én het kost je maar 10 minuutjes voorbereiding! Naast gnocchi kan je uiteraard ook genieten van een heerlijk pizza recept, pasta recept, lasagne recept of risotto recept.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via