Print opties

Sluiten

Mediterrane kabeljauw

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
1
Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier.
2
Pel en hak de knoflook en sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de gekleurde tomaten toe en bak 5 min mee. Druk de tomaten plat met een vork en voeg de gezeefde tomaten toe. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Voeg de citroenrasp en -sap samen met een snuf peper en zout, de oregano en chilivlokken toe aan de pan. Mix door elkaar en laat 1 min. pruttelen.
3
Leg de kabeljauwfilets in de pan erbij samen met de rozemarijn en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. zachtjes bakken en draai de filets daarna om. Herhaal nog eens 5 min. Voeg de laatste 2 min. beide soorten olijven toe en breng het geheel eventueel extra op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de vis en groenten over de borden en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.