Print opties

Sluiten

Mexicaanse linzensoep met tortillachips

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd ½ van de limoen in partjes en pers de overige limoen uit.
2
Verhit een soeppan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de roerbakgroenten en de Mexicaanse kruidenmix toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook 5 min. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout.
4
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de avocado en limoenpartjes. Serveer met de tortillachips.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.