Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het zelfrijzend bakmeel, 60 gr suiker en 115 gr boter tot een kruimeldeeg. Snijd de witte chocolade in kleine vierkante blokjes en meng door het kruimeldeeg.
2
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Verdeel het koekdeeg over de bodem. Prik gaatjes in het deeg. Zet het bakblik voor 20 minuten in de koelkast. Bak de koekbodem 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat vervolgens afkoelen.
3
Verhit een koekenpan en rooster de pinda’s in een droge koekenpan, op laag vuur goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Verdeel de pinda’s over de afgekoelde koekbodem.
4
Doe de resterende suiker en water in een steelpan met dikke bodem. Zet zonder te roeren de steelpan op middelhoog vuur en laat de suiker karamelliseren. Voeg al roerend de rest van de boter en de slagroom toe als de suiker een egale honingkleur heeft. Giet de karamel over de pinda’s en koekbodem. Bestrooi met zeezout en zet voor 20 minuten in de koelkast.
5
Verwarm au bain-marie de helft van de pure chocolade. Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de overige chocolade toe. Haal de pan van de warmtebron en roer tot alle chocolade is gesmolten. Giet de pure chocolade over de karamel en laat in de koelkast uitharden.
6
Snijd de millionaire’s shortbread in 10 gelijke stukken. Serveer de stukken bij een high tea of een lekkere kop koffie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.