Verwarm de oven voor op 120°C hetelucht. Maak de kom en de garde van je keukenmachine of mixer vetvrij met een stukje keukenpapier met daarop 1/3 van de natuurazijn. Dit zorgt dat het eiwit goed op te kloppen is.
2
Doe het eiwit in de kom en mix dit tot het een beetje stijf begint te worden. Voeg de witte basterdsuiker beetje bij beetje toe. Zit alle basterdsuiker erin? Klop dan door tot stijve pieken. Doe wat van de mix tussen je vingertoppen. Voel je geen suikerkorrels meer? Dan is de mix klaar. Klop 4 gr maïzena met de overige natuurazijn door het mengsel.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plak de hoeken van het papier vast op de bakplaat met een klein beetje merengueschuim. Spatel vier hoopjes van het mengsel op het bakpapier. Bak de mini pavlova’s in 60 min. in de oven. Zet de oven uit en laat ze in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
4
Doe ondertussen 100 gr kristalsuiker samen met het water en de abrikozenlikeur in een steelpannetje. Snijd ½ van de Verstegen Vanille in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Doe het stokje en het merg in het pannetje en verwarm op middelhoog vuur zodat de suikerkristallen langzaam oplossen. Schil de stoofperen en plaats in de siroop. Laat zacht pocheren voor 30 tot 40 min.
5
Snijd ondertussen de overige Verstegen Vanille in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Houd een klein scheutje koude melk achter en breng de rest van de melk samen met het vanillemerg, het stokje en het Verstegen Zeezout tegen de kook in een pannetje. Bijna aan de kook? Draai het vuur laag en laat de melk 2 min. staan.
6
Klop in een kom de eidooiers los samen met de overige kristalsuiker en de overige maïzena. Verwijder het vanillestokje uit de melk en schenk het papje al roerend met de garde bij de warme melk. Verwarm dit op laag vuur en roer in ongeveer 5 tot 10 min. tot een dikkere custard die blijft plakken aan je lepel.
7
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot goudbruin. Pluk de topjes van de munt. Verdeel de pavlova over de borden, gevolgd door de custard en de zoete peer met siroop. Garneer met het amandelschaafsel en tot slot de topjes munt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.