Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verhit ½ van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee, zodat de rijst glazig wordt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur sudderen totdat de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min. Roer regelmatig door. Voeg de misopasta toe en breng de risotto op smaak met peper en zout.
2
Pluk ondertussen de blaadjes van de tijm en rozemarijn. Verhit de overige olijfolie in een aparte pan en bak de paddenstoelenmix, tijm, rozemarijn en wat peper en zout totdat de paddenstoelen zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de risotto en meng voorzichtig door elkaar. Verdeel over de borden en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.