Print opties

Sluiten

No bake citroen cheesecake met frambozensaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 20min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Laat de frambozen ontdooien. Prak de frambozen samen met 1 tl agavesiroop tot een saus en zet apart.
2
Maal de speculaas in een blender of keukenmachine fijn tot kruimels. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en meng tot een stevig geheel. Giet het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan. Zet de taartvorm in de vriezer en maak intussen het roomkaasmengsel.
3
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf in een kom. Houd de kom ondersteboven om te testen of het stijf genoeg is: de slagroom blijft dan in de kom zitten.
4
Voeg in een andere kom de roomkaas en overige agavesiroop toe. Rasp het geel van de schil van de citroenen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp bij de kom met roomkaas. Mix het geheel glad en klontvrij.
5
Schep de slagroom door de roomkaas. Haal de taartvorm uit de vriezer en giet hier het roomkaas-slagroommengsel in. Verdeel de frambozensaus over de cheesecake en meng met een lepel voorzichtig met het roomkaas-slagroommengsel voor een gemarmerd effect.
6
Laat de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.