Oesterij oester met Opa Co Sambal en zoetzure komkommer
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
1
Verwarm op laag vuur 5 min. een pan met zonnebloemolie en de Opa Co Sambal totdat deze lauwwarm is.
2
Haal met een parisienneboor van 15 mm 30 bolletjes uit de komkommer en halveer de citroen. Knijp de citroen uit in een kom en voeg de witte wijnazijn, poedersuiker en de komkommer bolletjes toe en roer door.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Verdeel de sambal over de oesters en leg op iedere oester 5 komkommer bolletjes, garneer de oester met de gefrituurde uitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.