Print opties

Sluiten

Ovenschotel aardappel anders

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Verwarm ½ van de roomboter in een grote pan op laag vuur. Bak de uien samen met de spekreepjes tot de uien glazig zijn. Haal een paar spekjes uit de pan en houd apart. Voeg paprikapoeder toe aan de uien en laat 1 min. mee bakken.
2
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en het water toe en laat dit stoven tot het water is verdampt.
3
Smelt de rest van de roomboter in een kleine steelpan. Voeg de bloem toe en roer dit goed door, zodat een roux ontstaat. Voeg de groentebouillon en kookroom toe en roer met een garde tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
4
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep de bloemkool, ui en spekjes hierop. Schenk de saus over het geheel en verdeel de rest van de aardappelschijfjes en spekjes hierover. Maak af met de geraspte kaas.
5
Bak de ovenschotel 30 tot 40 min. op 180°C, tot de aardappels gaar zijn en de kaas goudbruin is gekleurd. Hak de peterselie grof en strooi het kort voor serveren over de schotel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.