Print opties

Sluiten

Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Zet de oven op de grilstand en verwarm voor op 200°C. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 16 minuten gaar. Zet een tweede pan water op het vuur en kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
2
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op in een schaaltje. Stamp de aardappelen fijn en voeg 100 ml kookvocht per 600 g aardappelen toe voor een smeuïg geheel. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
3
Verhit in een koekenpan de olie en bak knoflookpoeder, cayennepeper, garam masala en kerriepoeder al roerend kort mee in de olie. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng tot een mooie egale saus. Breng naar wens op smaak met wat zout.
4
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de afgegoten boontjes, de rauwe garnalen en de appelblokjes aan de saus toe en laat nog twee minuten op het vuur staan. Voeg het water toe aan de saus. Wanneer de saus in eerste instantie al wat dunner is, hoef je minder vocht toe te voegen. Zolang deze maar goed schenkbaar is.
5
Schenk de saus in een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree overheen. Top af met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven voor een goudbruin korstje.