In samenwerking met:
Parelcouscous met harissa sperziebonen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Parelcouscous met harissa sperziebonen

Geniet van een smaakvolle en verrassende combinatie met ons recept voor parelcouscous met harissa sperziebonen. De parelcouscous biedt een stevige basis, terwijl de pittige harissa een kick geeft aan de knapperige sperziebonen. Een heerlijk gerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met harissa sperziebonen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met het water aan de kook en los hier het kippenbouillontablet in op. Maak de sperziebonen schoon en halveer. Kook de sperziebonen in 3 min. beetgaar en haal uit de pan. Meng de harissa kruiden door de sperziebonen.
2
Houd een soeplepel bouillon apart en kook de parelcouscous in de overige bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de pan.
3
Verkruimel ondertussen de feta. Pluk de blaadjes munt en snijd deze fijn.
4
Meng de helft van de feta met de soeplepel bouillon tot een saus.
5
Meng de helft van de munt en de fetasaus door de parelcouscous. Breng op smaak peper en zout.
6
Verdeel de parelcouscous over de borden, verdeel hier de sperziebonen over. Garneer met de overige munt en de resterende verkruimelde feta.

Wat is harissa?

Harissa is een pittige en smaakvolle kruidenpasta of saus die afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse keuken, met name uit landen zoals Tunesië, Algerije en Marokko. Het wordt traditioneel gemaakt van geroosterde rode pepers, knoflook, olijfolie, specerijen zoals komijn en koriander, en soms ook tomatenpuree of gedroogde kruiden.

Harissa wordt veel gebruikt als smaakmaker in Noord-Afrikaanse gerechten en geeft een intense, pikante en rokerige smaak aan verschillende gerechten. Het kan worden gebruikt als marinade voor vlees of vis, als dip voor brood, als saus voor stoofschotels of zelfs als smaakmaker in soepen en sauzen.

De scherpte van harissa kan variëren, afhankelijk van de gebruikte pepers en de persoonlijke voorkeur. Sommige varianten zijn mild en aromatisch, terwijl andere extreem pittig kunnen zijn. Het wordt vaak verkocht in potjes of tubes en is ook verkrijgbaar in poedervorm.

Harissa heeft de laatste jaren populariteit gewonnen buiten Noord-Afrika en wordt nu ook gebruikt in verschillende wereldkeukens als smaakmaker om gerechten een pittige en aromatische kick te geven.

Meer recepten met harissa

Andere aanraders, naast dit recept van DekaMarkt, voor recepten waarin harissa verwerkt wordt, zijn deze geroosterde wortels en Turks gebakken eieren. De wortelen besmeer je met rozenharissa en vervolgens rooster je ze in de oven. Maak er een lekkere tahinsaus van bestaande uit yoghurt, tahin, honing, water en zout en je maaltijd is helemaal compleet. Zo heb je snel een heerlijk bijgerecht op tafel staan!

De Turks gebakken eieren zijn perfect als ontbijt, brunch of lunch. Besmeer plat- of naanbrood met knoflookyoghurt en de zelfgemaakte harissaspread, beleg met de gebakken eieren en de pittige botersaus en maak af met spinazie, citroenrasp en dille. Een ware smaakexplosie, dit wil je proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via