Print opties

Sluiten

Pasta culurgiones met salie-tomatensaus

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 45min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet af en prak tot een puree. Hak de munt en knoflook fijn.
2
Meng de aardappelpuree met de 3 kazen, knoflook en munt. Houd 20 gr pecorino apart ter garnering. Zet de vulling vervolgens voor een uur in de koelkast.
3
Bereid intussen het pastadeeg. Rol het deeg gelijkmatig uit met een pastamachine (of deegroller) tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een steekvorm van 8 cm.
4
Vul ieder deegplakje met 1 tl vulling en vouw de zijkanten omhoog als een taco. Start aan de onderzijde en knijp het deeg tussen duim en wijsvinger dicht en duw naar voren. Maak een plooi en druk vervolgens de zijkanten op dezelfde manier aan. Ga door totdat het hele schelpje dicht is.
5
Houd 2 blaadjes salie apart ter garnering. Hak de overige salie fijn. Smelt boter in een pannetje en voeg hier de salie aan toe. Verwarm kort en voeg dan de kerstomaatjes toe. Kook het geheel in ongeveer 5 min. zacht en breng op smaak met peper en zout.
6
Kook de culurgiones in 4 à 5 min. gaar. Giet af.
7
Serveer de culurgiones met de salie-tomatensaus, vers geraspte pecorino en een blaadje salie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.