Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en snijd in grove stukken. Maak de paprika en tomaten schoon en snijd in grove stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, het knoflookpoeder, het uienpoeder en peper en zout. Mix door elkaar en bak 20 min. in de oven.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een koffiekopje kookvocht op bij het afgieten.
3
Doe de geroosterde groenten in een blender samen met ⅔ van de basilicum en peper en zout en blend tot een gladde saus. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
4
Halveer de cherrytomaten. Verhit de overige olijfolie in een pan en voeg hier de saus, pasta, cherrytomaten en het kookvocht aan toe. Roer door elkaar totdat de saus en pasta goed gemixt zijn. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige basilicum en Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.