Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Snijd de helft van de Parmezaanse kaas in stukken van 2 cm en schaaf de rest van de kaas in plakken.
3
Verhit een pan met water en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Mix ondertussen de extra vierge olijfolie, stukken Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, citroenrasp, citroensap en de helft van de pijnboompitten met een staafmixer tot een grove pesto en breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan met de olijfolie en bak de varkensreepjes Mediteraanse stijl 2 min., voeg de roerbakgroente Italiaanse stijl toe en bak nog 5 min. Voeg de penne en pesto toe aan de pan, roer door en breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de pijnboompitten en plakjes Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.