Print opties

Sluiten

Perenslof met kokosyoghurt

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Vet de vorm in en snijd de overige 90 gr margarine in blokjes. Kneed met de hand of in een keukenmachine de bloem, margarine, de helft van de eieren, suiker en bakpoeder tot een deeg waar je een bal van kunt vormen. Vorm het sloffendeeg tot een platte schijf en verpak het in huishoudfolie. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 8 mm dik. Wanneer je een echte sloffenring gebruikt, rol je langwerpig. Gebruik je de ring van de springvorm dan rol je het deeg tot ronde vorm.
4
Druk met de ingevette sloffenring (of springvormring) een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg. Leg de deegplak op de bakplaat en zet de ingevette sloffenvorm eromheen.
5
Klop het overige ei los in een kom, voeg het amandelspijs toe en prak door elkaar tot het smeerbaar is. Verdeel het spijsmengsel over het sloffendeeg en laat 1,5 cm van de rand vrij. Wanneer je een springvorm gebruikt zal je wat meer spijs nodig hebben.
6
Zet de slof in de oven en bak het deeg in 25-28 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vorm direct na het bakken en laat de slof afkoelen.
7
Schil de peren, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Besmeer de slof met de kokosyoghurt en leg de peren erop. Bestrooi met de walnoten en besprenkel tot slot met honing of ahornsiroop.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.