In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Poké bowl met gemarineerde zalm en mango

Een gezondere versie van de klassieke poké bowl. De basis van rijst is omgeruild voor quinoa, wat zorgt voor extra vezels. Naast de quinoa zijn er nog andere ingrediënten in de bowl die zorgen voor een ware smaaksensatie, zoals de heerlijke gemarineerde zalm, de zoete smaak van mango en de volle smaak van avocado.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept poké bowl met gemarineerde zalm en mango

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de zalm in kleine blokjes. Voeg de zalm samen met de sojasaus en de helft van de Verstegen World Spice Meal Poké Bowl toe aan een kom en laat 10 min. marineren.
2
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui schuin in ringen. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Snijd ook de radijs in plakjes.
3
Verdeel de quinoa over de kommen, gevolgd door de gemarineerde zalm, mango, avocado en de radijs. Maak af met de bosui, Japanse mayonaise en resterende Verstegen World Spice Meal Poké Bowl.

Variatietip: wil je liever vlees in plaats van vis? Wissel dan de proteïne zalm in voor bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes. Bak de kip zoals op de verpakking en voeg het toe aan je bowl.

Ga voor vers en gezond met een lekkere poké bowl

De poké bowl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een culinaire trend die wereldwijd op de kaart is gezet. De oorsprong komt uit Hawaï. Je ziet de poké bowl op vele menu’s staan van restaurants, maar je kunt ze ook lekker zelf bereiden. De heerlijke combinatie van verse vis/vlees, groenten, rijst en smaakvolle topics, maken dit een lekkere verfrissende maaltijd.

Vaak wordt vis, zoals zalm of tonijn als proteïne gebruikt. De vis wordt in kleine blokjes gesneden en gemarineerd voor extra smaak. De marinade wordt vaak gemaakt van sojasaus, sesamolie en limoensap. Ben je niet zo’n visliefhebber? Dan kun je ook kiezen voor stukjes kip, pulled pork of voor deze vega poké bowl met edamame boontjes, avocado en srirachamayonaise.

Naast de proteïne wordt de basis van de poké bowl gemaakt van rijst, sushi rijst, quinoa, bruine rijst of in sommige gevallen zelfs van sla. Vanuit deze basis wordt de poké bowl verder opgebouwd met heerlijke groenten en toppings. Het leuke van deze bowls is dat je ze zelf helemaal naar wens kan samenstellen. Kies je bijvoorbeeld voor extra paprika, komkommer, surimi of ga je liever voor wortel, avocado en mango? De meest geliefde toppings zijn sesamzaadjes, gebakken uitjes of crunchy wasabinootjes. Om de bowl nog extra smaak te geven kun je een lekkere saus toevoegen, zoals bijvoorbeeld de welbekende srirachamayonaise. Houd je wat meer van pittig? Ga dan voor de wasabimayonaise!

poké bowl

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Aziatisch
Soort
Bowls
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via