Een gezondere versie van de klassieke poké bowl. De basis van rijst is omgeruild voor quinoa, wat zorgt voor extra vezels. Naast de quinoa zijn er nog andere ingrediënten in de bowl die zorgen voor een ware smaaksensatie, zoals de heerlijke gemarineerde zalm, de zoete smaak van mango en de volle smaak van avocado.
Variatietip: wil je liever vlees in plaats van vis? Wissel dan de proteïne zalm in voor bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes. Bak de kip zoals op de verpakking en voeg het toe aan je bowl.
De poké bowl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een culinaire trend die wereldwijd op de kaart is gezet. De oorsprong komt uit Hawaï. Je ziet de poké bowl op vele menu’s staan van restaurants, maar je kunt ze ook lekker zelf bereiden. De heerlijke combinatie van verse vis/vlees, groenten, rijst en smaakvolle topics, maken dit een lekkere verfrissende maaltijd.
Vaak wordt vis, zoals zalm of tonijn als proteïne gebruikt. De vis wordt in kleine blokjes gesneden en gemarineerd voor extra smaak. De marinade wordt vaak gemaakt van sojasaus, sesamolie en limoensap. Ben je niet zo’n visliefhebber? Dan kun je ook kiezen voor stukjes kip, pulled pork of voor deze vega poké bowl met edamame boontjes, avocado en srirachamayonaise.
Naast de proteïne wordt de basis van de poké bowl gemaakt van rijst, sushi rijst, quinoa, bruine rijst of in sommige gevallen zelfs van sla. Vanuit deze basis wordt de poké bowl verder opgebouwd met heerlijke groenten en toppings. Het leuke van deze bowls is dat je ze zelf helemaal naar wens kan samenstellen. Kies je bijvoorbeeld voor extra paprika, komkommer, surimi of ga je liever voor wortel, avocado en mango? De meest geliefde toppings zijn sesamzaadjes, gebakken uitjes of crunchy wasabinootjes. Om de bowl nog extra smaak te geven kun je een lekkere saus toevoegen, zoals bijvoorbeeld de welbekende srirachamayonaise. Houd je wat meer van pittig? Ga dan voor de wasabimayonaise!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment