Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer hierna de roomboter, rozemarijn, de helft van het paprikapoeder en oregano door de polenta. Voeg naar smaak zout en peper toe.
2
Verdeel de polenta op een met bakpapier beklede plaat en spreid uit tot een plak van ongeveer een ½ cm dikte. Laat afkoelen.
3
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de broccoli in roosjes. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak in ongeveer 20 min. gaar in het midden van de oven.
4
Snijd de afgekoelde polenta in repen van ongeveer 1 cm breed en 8 à 10 cm lang. Meng het paneermeel met zout en peper. Besprenkel de polentafrieten met olijfolie en haal door het paneermeel.
5
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de polentafrietjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
6
Snipper de sjalot. Snijd de avocado in de lengte door en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de avocado en meng met de knoflook, sjalot, de andere helft van het paprikapoeder en peterselie tot een guacamole. Breng op smaak met zout en peper.
7
Serveer de polentafrieten en geroosterde groenten met de guacamole.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.