Print opties

Sluiten

Pompoensoep met peterselieroom en knoflookcroutons

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 170°C. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de ciabatta in kleine blokjes.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui met een snufje zout 5 min. Voeg de komijn en de kaneel toe en bak 2 min. mee. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nogmaals 2 min.
3
Schenk de groentebouillon in de pan, dek de pan af en kook de pompoen in 12-15 min. gaar. Meng ondertussen de blokjes ciabatta met de knoflook, de overige olijfolie en wat peper en zout op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid goed uit en bak 6-8 min. in de oven tot de ciabattablokjes krokant zijn.
4
Meng de bladpeterselie door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
5
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad. Breng de soep op smaak met peper en zout.
6
Schenk de soep in de kleine kommetjes. Schep er de peterselieroom op en bestrooi met de knoflookcroutons.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.