Verwarm de oven voor op 150°C. Verwijder de stelen van de portobello. Pel de knoflook. Pel de ui en snijd in 6 partjes. Kneus de komijnzaad en korianderzaad grof in een vijzel met de stamper en voeg samen met de knoflook, ui, chipotle chilivlokken, chilipeper, tomatenpuree, 1 el zeezoutvlokken en 400 ml olijfolie toe aan een grote ovenvaste pan. Leg de portobello er met de bolle kant naar boven in en bedek met een vel bakpapier. Druk iets aan, zodat alle ingrediënten zijn bedekt. Zet het deksel weer op de pan en rooster 1 uur in de oven.
2
Keer de paddenstoelen om, leg het papier en deksel weer terug en zet de pan weer 20 min. in de oven tot de portobello’s botergaar zijn, maar niet uiteenvallen. Schep de portobello met een keukentang op een snijplank, halveer ze en zet apart.
3
Schep de ui, knoflook en chilipeper uit de pan. Voeg alles toe aan de keukenmachine en pureer glad. Doe het gepureerde uienmengsel samen met de portobello terug in de pan en zet op halfhoog tot hoog vuur. Laat het geheel 5 min. zachtjes smoren zodat de smaken zich mengen.
4
Voeg ondertussen de limabonen met het citroensap, overige olijfolie, overige zeezoutvlokken en het water toe aan de keukenmachine en pureer glad. Schep de puree in een middelgrote pan en laat hem op halfhoog tot hoog vuur al roerend 3 min. koken tot hij goed warm is.
5
Verdeel de limabonenpuree over de borden en leg op elk bord 4 halve portobello’s. Schep er wat overgebleven olie overheen voor de smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.