Was de rijst. Kook de rijst 2 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij. Snipper de ui en wel de rozijnen in een schaaltje water.
2
Verhit in een pan 3 el olie en bak de ui goudbruin. Voeg de kip toe en kruid het geheel met zout (naar smaak), 2/3 van de knoflook, koriander, komijn en kurkuma. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee totdat de geur vrijkomt. Blus af met de bouillon en laat koken. Haal de kip na 17 minuten uit de bouillon.
3
Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de wortel in 1 min gaar met 1 tl suiker en 1 tl kardemom. Voeg de rozijnen toe en bak deze 1 min mee. Schep de gekarameliseerde wortel en rozijnen uit de pan. Voeg de rest van de knoflook en de spinazie toe aan de pan en laat slinken.
4
Meng de suiker met 1 el water in een steelpannetje, en laat karamelliseren. De karamel is goed wanneer deze goudkleurig is. Blus de karamel af met één soeplepel bouillon uit de pan met kip.
5
Schep de rijst bij de gekarameliseerde bouillon. Voeg de kardemom en kaneel toe en breng 2 min aan de kook. Laat de rijst nog 15 min stomen met een theedoek tussen de deksel en de pan en meng met de gekarameliseerde wortel, rozijnen en het amandelschaafsel. Laat de overgebleven bouillon inkoken, tot een saus.
6
Serveer de gekarameliseerde rijst met de spinazie, kip en de saus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.