Print opties

Sluiten

Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed met het hartige taartdeeg.
2
Snijd de cherrytomaten in stukken van verschillende formaten. Snijd sommige tomaten door de helft en sommige in kwarten. Halveer de courgette over de lengte en snijd in dunne plakjes.
3
Klop de eieren los met de kookroom, ricotta, honing en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
4
Meng de cherrytomaten, courgette en walnoten en verdeel over het hartige taartdeeg. Giet hier het eiermengsel overheen. Verkruimel de helft van de geitenkaas over de quiche. Bak de quiche in 50 min. gaar of totdat deze gaar is in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin kleurt.
5
Maak ondertussen de rucola aan met het citroensap en de balsamico azijn.
6
Haal de quiche uit de oven. Laat even afkoelen. Verkruimel de rest van de geitenkaas over de quiche.
7
Snijd de quiche in punten en serveer met de rucolasalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.