Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de aardappelen goed. Snijd deze eerst in plakken en vervolgens in reepjes zodat je frietjes krijgt. Meng de zoete aardappelfriet in een kom met wat olijfolie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Bak 30 min. in de oven.
2
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken, spoel ze goed af met water en plaats in een ovenschaal. Giet hier wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Bak de kikkererwten de laatste 15 min. mee in de oven bij de zoete aardappelfriet.
3
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met een bouillonblokje. Snijd de halloumi in plakjes en gril aan beide kanten goudbruin in een grillpan. Meng de Griekse yoghurt met de honing en het citroensap tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de quinoa af en verdeel over (diepe) borden, samen met de verse spinazie en rode kool. Verdeel ook de zoete aardappelfriet, geroosterde kikkererwten en halloumi over de borden. Serveer met de yoghurtsaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.