Ratatouille Met Gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ratatouille met gehakt

Ratatouille met gehakt is een smaakvol gerecht waarin de groenten en gekruid gehakt perfect samenkomen. Deze simpele twist op een Franse klassieker maakt het een complete maaltijd die je gemakkelijk op tafel zet. Ideaal voor een doordeweekse avond!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ratatouille met gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik een mandoline om de tomaten, aubergine en courgette in dunne plakjes te snijden. Pel en snijd de gele ui en de knoflook fijn.
2
Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook voor 3 min. aan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. gaar. Voeg de tomaten passata, oregano, peper en zout toe. Laat voor 2 min. zachtjes inkoken.
3
Schenk de tomatensaus met gehakt in een ronde ovenschaal. Plaats de tomaten, aubergine en courgette plakjes naast elkaar boven op de tomatensaus. Plaats de ovenschaal voor 20 min. in de oven.
4
Pluk de blaadjes van de basilicum. Serveer de ratatouille met verse basilicum.

Leer alles over ratatouille!

Ratatouille is een klassieke Franse groenteschotel die zijn oorsprong vindt in de regio Provence, specifiek in Nice. Het gerecht is beroemd om zijn kleurrijke en eenvoudige combinatie van zomerse groenten zoals courgette, aubergine, paprika, tomaten en ui, vaak gekruid met Provençaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn en basilicum.

De naam ‘ratatouille’ komt van het Franse werkwoord ‘touiller’, wat ‘roeren’ betekent. Het gerecht ontstond in de 18e eeuw als een eenvoudige boerenmaaltijd. Boeren gebruikten hun overschot aan groenten en stoofden deze samen in olijfolie tot een voedzame en smaakvolle stoofpot. Hoewel ratatouille oorspronkelijk een bescheiden gerecht was, wordt het tegenwoordig wereldwijd geprezen als een symbool van de Mediterrane keuken. Het kan warm of koud worden geserveerd, als bijgerecht of hoofdgerecht, en past perfect bij rijst, brood of vlees.

Je kan ratatouille op verschillende manieren combineren, en dat maakt dit Franse ovengerecht juist zo leuk. Ratatouille is wat ons betreft hét perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. In de basis is ratatouille natuurlijk vegetarisch. Dit recept voor orzo met ratatouille is daar een mooi voorbeeld van. Het bestaat uit een heerlijke combinatie van zachte, gestoofde groenten gemengd met orzo. Een kleurrijk gerecht dat snel op tafel staat én enorm voedzaam is. Wat wil je nog meer?

Heb je een slowcooker in huis? Kies dan voor gemak en ga voor ratatouille uit de slowcooker. Door de groenten langere tijd op een lage stand te bereiden in een slowcooker, krijgt het een heerlijke, zachte smaak. De slowcooker biedt dus niet alleen gemak, maar zorgt ook voor een overheerlijk resultaat!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via