Print opties

Sluiten

Red Bull cake to the Max

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 160˚C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Houdt 6 el suiker en 10 gr boter apart voor het konfijten van de sinaasappelschil en invetten van de tulbandvorm.
2
Meng de rest van de suiker met de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een romige crème.
3
Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag en mix goed door. Rasp de helft van sinaasappel en voeg samen met het zout en de helft van de Red Bull toe en roer door.
4
Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel. Vet een tulbandvorm in met boter en vul de vorm met beslag. Bak de cake in 50 tot 60 min. af in het midden van de oven.
5
Schil terwijl de cake in de oven staat de rest van de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk het witte gedeelte van de schil. Snijd de schilletjes dan in dunne reepjes en voeg deze met de rest van de Red Bull in de pan. Laat 15 min. zachtjes koken.
6
Voeg na 15 min. het water en 4 el suiker toe, roer door en laat nogmaals 10 min. zacht koken. Zeef daarna voorzichtig de schilletjes uit de siroop en doe de schilletjes één voor één in de overgebleven suiker, zodat ze een suikerlaagje krijgen. Pas op, de schillen zitten in een laagje karamel die erg heet is!
7
Pers het sap van ¼ van de sinaasappel uit en meng dit met poedersuiker tot een glad glazuur.
8
Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is de satéprikker schoon? Dan is de cake gaar.
9
Laat de cake minimaal 30 min. afkoelen. Garneer met het glazuur en de gekonfijte sinaasappelschilletjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.