Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat op een bord afkoelen.
2
Wrijf de maïskolven rondom in met ¼ van de olie. Verwarm de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter. Gril de kolven 8-10 min. tot licht geblakerd, keer af en toe om.
3
Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en schep om met het limoensap. Snijd de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart. Giet de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.
4
Meng de yoghurt, de overige olie, de komijn, ½ van de tajin, ½ van de limoenrasp, de koriandersteeltjes, peper en eventueel zout tot een dressing.
5
Verkruimel de witte kaas. Schep de rijst om met ½ van de kaas, ⅔ van de tomaat, ½ van de ingelegde ui, ½ van de korianderblaadjes, en ⅓ van de yoghurtdressing. Verdeel over een schaal.
6
Zet een maïskolf rechtop op een snijplank. Hou stevig vast aan de bovenkant en snijd met een scherp mes, zo dicht mogelijk tegen de kolf aan, de korrels van de kolf. Doe hetzelfde met de overige kolf.
7
Verdeel de overige witte kaas, overige tomaat, overige ingelegde ui, kidneybonen en de maïsribben over de salade. Besprenkel met de overige dressing en bestrooi met de overige tajin en korianderblaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.