Print opties

Sluiten

Romige pastinaak-kippensoep

Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 190°C en breng een pan met het water aan de kook. Verwijder het vel van de kippenbouten. Voeg aan het kokende water de bouillonblokjes, de ontvelde kip, laurier, tijm en peperkorrels toe en laat deze zachtjes koken voor 1 uur of tot de kip van het bot valt. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zet de pan met de bouillon apart. Pluk de kip in stukjes.
2
Snijd de pastinaak in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de pastinaak en hele teentjes knoflook. Besprenkel met olijfolie. Bak 40 min in de oven. Let op dat de pastinaak niet te bruin wordt.
3
Bak in de tussentijd het kippenvel in een droge koekenpan. Druk het vel plat met een bakspaan tot al het vet is weggesmolten en het vel krokant is. Haal het vel uit de pan en zet apart. Snipper de sjalotjes fijn en bak in het overgebleven vet tot deze glazig zijn. Voeg de pastinaak, knoflook en sjalot toe aan de bouillon en laat 20 min zachtjes koken. De pastinaak wordt zo zacht.
4
Haal het laurierblaadje uit de bouillon en pureer het geheel. Haal de gepureerde soep eventueel nog door een zeef voor een fijnere structuur. Voeg de geplukte stukjes kip toe aan de soep. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
5
Rasp de schil van de limoen, doe dit tot het groen van de schil verdwenen is. Serveer de soep in een laag soepbord met in het midden de stukjes uitgebakken kippenvel.
6
Garneer vervolgens met limoenrasp, een paar druppels kookroom en optioneel de gedroogde rode peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.