Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Verhit ondertussen een pan met 1/3 van de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook glazig. Voeg de sperziebonen, tomatenpuree en de helft van de sambal toe en bak 3 min. Blus het geheel af met de kokosmelk en laat 5 min. koken.
4
Verhit een droge pan en rooster de kokosrasp goudbruin, roer regelmatig. Verhit een pan met de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de kipblokjes in 7 min. gaar met de rest van de sambal. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de rijst over de borden en leg de kipfiletblokjes en sajoerboontjes erop. Garneer met de kokosrasp.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.