Salade Met Feta Grapefruit En Warmgerookte Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de feta hierop. Meng de helft van de honing met de helft van de olijfolie, voeg wat peper naar smaak toe en verdeel over de feta. Rooster de feta 25 min. in de oven.
2
Maak ondertussen een dressing door het sap van 1 grapefruit te mengen met de rest van de honing, olijfolie en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de onderkant van de witlof af en pel de bladeren één voor één los. Schil de andere grapefruit en snijd in plakken. Snijd, eventueel met een mandoline, de venkel in dunne plakken. Verdeel de witlof, venkel, quinoa, waterkers, hazelnoten en grapefruit over de borden. Leg de geroosterde feta samen met de zalm op de salade. Serveer met de dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Dick
Jennifer van Eatertainment
Dick

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Salade
Venkel
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via