Print opties

Sluiten

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de feta hierop. Meng de helft van de honing met de helft van de olijfolie, voeg wat peper naar smaak toe en verdeel over de feta. Rooster de feta 25 min. in de oven.
2
Maak ondertussen een dressing door het sap van 1 grapefruit te mengen met de rest van de honing, olijfolie en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de onderkant van de witlof af en pel de bladeren één voor één los. Schil de andere grapefruit en snijd in plakken. Snijd, eventueel met een mandoline, de venkel in dunne plakken. Verdeel de witlof, venkel, quinoa, waterkers, hazelnoten en grapefruit over de borden. Leg de geroosterde feta samen met de zalm op de salade. Serveer met de dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.