Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de boterhammen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng deze met 2/3e van de olijfolie en hussel het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 12 min. krokant, haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Breng de kipfilet op smaak met de ras el hanout kruiden. Zorg ervoor dat kipfilet volledig bedekt is met de kruiden. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en bak de kipfilet in ongeveer 15 min. langzaam gaar. Draai de kipfilet halverwege om.
4
Snijd de bospenen met een dunschiller in linten en snijd de mango in blokjes.
5
Snijd de rode ui in halve ringen. Breng de suiker en azijn aan de kook in een steelpan. Voeg de ui toe wanneer het suiker-azijnmengsel kookt en laat de ingelegde ui langzaam weer afkoelen.
6
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit met de rest van de olijfolie, honing en citroensap. Meng het geheel tot een dressing.
7
Snijd de kip in plakken en verdeel de rucola slamelange over twee (diepe) borden. Verdeel hier vervolgens de mango, ingelegde ui, wortel en kip over. Garneer met chilivlokken en breng op smaak met zout. Serveer de salade met de passievruchtdressing en de IPA van Brouwerij Kees.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.