Meng de bloem en 100 gr boter in een keukenmachine tot grove kruimels. Breek 1 van de eieren erboven en meng opnieuw tot het deeg samenkomt.
2
Vet een quichevorm in met de overige boter. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm en leg in de quichevorm. Druk de randjes goed aan en snijd het te veel aan deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de quiche en zet 20 min. in de koelkast om te laten rusten.
3
Verwarm de oven voor op 200ºC.
4
Maak ondertussen de vulling. Pel de ui en snijd in ringen. Boen de venkel schoon en snijd in parten. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui en venkel in 3-4 min. goudbruin.
5
Klop de resterende eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik apart.
6
Bekleed de bodem van de quiche met een stuk bakpapier en vul met een nepvulling: bijvoorbeeld ongekookte bonen. Bak de bodem 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de vulling eruit en bak nog 5 min.
7
Haal de bodem uit de oven en leg de sardines, venkel en ui op de bodem. Schenk het roommengsel erover. Knip de trostomaatjes in kleinere trosjes en leg zachtjes op de vulling. Zet de quiche 15-20 min. in de oven tot het ei gestold is. Hak de dille fijn en strooi over de quiche.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.