Print opties

Sluiten

Saté babi met zelfgemaakte satésaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 35min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten saté
Satésaus
Ketjap saus
Ter garnering
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Pers een ½ citroen uit. Maak een marinade voor de saté door de ketjap, ui, sambal, citroensap en knoflook te mengen.
2
Snijd de schouderkarbonade in blokjes van 2x2 cm en leg het vlees voor minimaal 6 uur in de marinade. Ideaal is 24 uur voor extra mals vlees en meer smaak.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze op laag vuur voor de satésaus. Let op: laat het niet bruin worden. Voeg de sambal en trassi toe en fruit 1 min mee. Voeg vervolgens de pindakaas, ketjap, kokosmelk en het water toe. Blijf roeren tot het een gebonden saus is. Voeg tot slot de suiker en sap van een halve citroen toe.
4
Rijg het vlees aan satéstokjes, max. 4 stuks per stokje en niet te dicht op elkaar. Wissel vette en minder vette stukjes af. Verwijder dit niet, het vet smelt weg en geeft smaak af. Grill op een bbq of in een grillpan tot het vlees gaar is, dit duurt ca. 10 min. Door de marinade kan het ver-band lijken, schrik hier niet van.
5
Maak tot slot de ketjapsaus door de ketjap met de sambal en het citroensap te mengen.
6
Serveer de saté met de satésaus en ketjapsaus apart. Garneer eventueel met gebakken uit-jes en seroendeng.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.