Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de kern en snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe met het water en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
3
Bak de chipolataworstjes in een koekenpan in 5 minuten gaar (keer regelmatig). Haal de worstjes uit de pan en snijd in stukjes. Voeg de worst toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
4
Maak kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Probeer de dooier hierbij heel te houden. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten gaar worden.
5
Hak de peterselie fijn. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie en de geraspte kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.