Print opties

Sluiten

Spaghetti met pompoen salie saus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen, maak schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Scheur de oesterzwammen in stukken.
2
Pel en snijd de ui en knoflook in stukjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
3
Verdeel de pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier 2/3 van de olijfolie over en plaats 30 min. in de oven.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en vang 2 soeplepels kookvocht op (per 4 personen).
5
Pureer ¾ van de pompoen samen met de ui, knoflook en de Verstegen Salie, citroensap en -rasp en het pasta kookvocht met behulp van een staafmixer tot een saus.
6
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen 4 min. Voeg de spaghetti en pompoen salie saus toe, roer door en verwarm 4 min. Breng de spaghetti op smaak met de Verstegen Zwarte Peper en Verstegen Zeezout.
7
Rasp de Pecorino met een grove rasp en hak de walnoten grof.
8
Verdeel de spaghetti met pompoen salie saus over de borden, schep de overige pompoen over de spaghetti en garneer met de Pecorino en walnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.