Cavolo nero is een koolsoort die zijn oorsprong vindt in Italië. De vertaling van cavolo nero is zwarte kool, maar in Nederland beter bekend onder palmkool. Deze wintergroente wordt hier niet zo veel gebruikt, maar is heel gezond en lijkt qua smaak een beetje op boerenkool.
In dit recept is gekozen voor de combinatie met vegetarische gehaktballen, feta en granaatappelpitjes.
Cavolo nero heeft een aardse smaak met een licht bittere ondertoon. Het is minder bitter dan sommige andere koolsoorten en heeft een milde, nootachtige smaak.
Cavolo nero kan rauw worden gegeten, hoewel het vaak wordt gekookt of gestoomd om de smaak en textuur te verbeteren. Als je het rauw wilt eten, is het het beste om de bladeren fijn te snijden en ze te mengen in een salade of smoothie. Het is wel belangrijk om de cavolo nero grondig te wassen voordat je het rauw eet om eventuele vuilresten of zand te verwijderen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment