Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen

Cavolo nero is een koolsoort die zijn oorsprong vindt in Italië. De vertaling van cavolo nero is zwarte kool, maar in Nederland beter bekend onder palmkool. Deze wintergroente wordt hier niet zo veel gebruikt, maar is heel gezond en lijkt qua smaak een beetje op boerenkool.
In dit recept is gekozen voor de combinatie met vegetarische gehaktballen, feta en granaatappelpitjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept stamppot met cavolo nero en vegetarische gehaktballen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 0min
1
Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen toe aan een pan en vul de pan met water totdat de aardappelen net onder staan. Breng het water aan de kook, kook de aardappelen gaar in 20 min. en giet af.
2
Meng ondertussen het vegetarische gehakt met het ei, paneermeel en de mosterd. Vorm gehaktballen van het gehakt. Verhit ¼ van de boter in een pan en bak de gehaktballen in 10 min. rondom bruin.
3
Verhit de resterende boter en de melk in een pan. Voeg dit toe aan de aardappelen en stamp tot een gladde stamppot. Meng de palmkool door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de stamppot over de borden. Brokkel de feta en garneer de stamppot met de feta, rucola en de granaatappelpitten. Serveer samen met de gehaktballen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via