Verwarm de melk in de magnetron tot ca. 40°C (handwarm). Los de gist en 50 gr suiker op in de warme melk. Laat het geheel 5 minuten rijzen met plasticfolie over het schaaltje.
2
Mix in een keukenmachine met deeghaken bloem, zout en vanillesuiker tot een geheel. Voeg hier het gistmengsel aan toe, gevolgd door de helft van de boter. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en blijf mengen tot er een plakkerig deeg ontstaat. Smelt de rest van de boter in een pannetje en meng met de frambozen fruitspread.
3
Vet een grote kom in met wat boter en leg het deeg op de bodem. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg voor 1 uur rijzen op een warme, vochtige plek zonder tocht. Verwarm de oven voor op 175°C.
4
Strooi een dun laagje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 30 cm. Bestrijk het hele oppervlak met de gesmolten boter gemixt met frambozenspread en laat een rand van een halve centimeter over. Verdeel vervolgens ¾ van de verse frambozen over het deeg, bewaar de rest voor de garnering.
5
Rol het deeg strak op en snijd de rol in 12 gelijke stukken. Vet een bakblik in en plaats de plakjes op hun kant in het bakblik. Bak de sticky summer buns 30-35 minuten in het midden van de oven.
6
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de cream cheese met 2 tl citroensap en poedersuiker tot een glazuur. Bewaar de citroenrasp voor de garnering.
7
Laat de sticky summer buns een klein beetje afkoelen in het bakblik en bestrijk vervolgens het cream cheese glazuur over de broodjes. Garneer de broodjes met citroenrasp en verse frambozen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.